Laagenergiebouw

Wij bouwen tot 2020 voor nieuwbouw, en tot 2030 voor renovatie superlaagenergie (K25-K22). Zoals u bij de passiefbouwsectie kon lezen zijn onze laagenergiewoningen even perfect

koudebrugvrij en luchtdicht. Onze standaard LEW (laagenergiewoning) heeft een skeletstructuur van 235 mm dikte, volgeblazen met cellulosevlokken. Met een OSB-uitstijfplaat aan de binnenzijde en een dampopen, watervaste, ecologische houtvezelplaat aan de buitenzijde. -Een houtskelet met uitstijfplaat aan de buitenzijde is dampdicht! 90% van de houtskeletfirma’s bouwen zo en dit is bouwfysisch volledig fout!

Uit onze praktijk blijkt dat deze opbouw amper 2,5 % duurder is dan een opbouw van 14 cm, waar in de meeste gevallen wordt mee gewerkt, terwijl u 50% meer isolatie heeft! (warmteweerstand Rd bij skelet 235 mm: 6,18 m2K/W/ bij skelet 14 cm: 3,68 m2K/W).
Voor een extra constructiekost van 1% kunnen wij door een ‘systeem’ de wand isolatie brengen tot 25,5 cm (6,76 m2W/K). Deze laatste opstelling haald in vele woningen een K-waarde van onder de 22! Zij is vandaag dan ook de meest gekozen uitvoering van LEW.

De dakconstructie wordt, ongeacht het type, voorzien van minimum 30 cm isolatie (ook in renovaties). Meestal wordt evenwel gekozen om 40 cm isolatie te plaatsen (passiefhuisnorm) daar dit door ons befaamd G-Tec systeem met een minimale meerkost kan verwezenlijkt worden ! Het dak heeft hiermee zowat de maximale amplitudedemping die kan verwezenlijkt worden en een faseverschil van een dikke dag hetgeen in mensentaal betekend dat het dak, zowel plat als hellend nu een hitteschild wordt!(geen zonnewarmtepenetratie)

Slapen onder dak wordt nu zeer aangenaam! 95% van de klanten kiezen hier dan ook voor! Recentelijke hernieuwbouwwoningen, gelegen in woonkernen, gaven hiermee een EPB-resultaat tegen de passiefhuisnorm! Dit resultaat werd ook expliciet bekomen doordat onze luchtdichtingswaarden hier rond de 0,3 bedroegen! -Deze waarden worden in het EPB-peil rekenwerk opgenomen als coëfficient, en zodoende verbeteren zij dit resultaat dan ook drastisch!! Het is dan ook van vitaal belang, zelfs in een LEW, om perfect luchtdicht te bouwen!

Casa Prima Passief Houtskelet